top of page

Babette Speelt

Dat ik zangeres wilde worden, dat wist ik eigenlijk altijd al. Maar tijdens mijn studie bleek dat het acteren mij ook goed afging. Ik ben vrij serieus van aard en het spelen brengt het kleine meisje in mij weer meer naar boven.


Het is een heerlijke uitlaatklep.
Ik hou er enorm van om in de huid van een ander te kruipen en even te ontsnappen aan mijn eigen leventje!

Ik heb in diverse muscials en films gespeeld. Op dit moment tour ik door het land met de spirituele muzikale theatervoorstelling Er was eens een Zieltje. 

Er was eens een Zieltje

Al geruime tijd droom ik erover: een eigen voorstelling maken. En dan het liefst voor kinderen, want zij zijn mijn favoriete publiek; onbevangen, eerlijk en oordeelloos. Maar waar de voorstelling over moest gaan, dat wist ik nog niet.

Tot ik in de zomer van 2019 ineens dé ingeving kreeg! 

Ik las het kinderboek 'Er was eens een zieltje...' van Marie-Claire van der Bruggen en dacht: Ja, dit is het! Dit verhaal wil ik vertellen!

En dus trok ik de stoute schoenen aan en zocht contact met haar. Zo spannend als ik dat vond, zo enthousiast reageerde zij. We spraken af en het klikte meteen. Ze gaf toestemming om haar verhaal te vertalen naar het theater. Daar wilde ze zelf ook graag bij betrokken zijn en daar was ik heel blij mee, op die manier konden we er samen voor waken dat het haar verhaal bleef. 

Componist en gitarist Hans Kunneman, die ik nog kende vanuit mijn studietijd aan het conservatorium, sloot bij ons aan. Ik wist meteen dat hij de perfecte persoon was om de avonturen van Zieltje op muziek te zetten. Bleek Hans ook nog getrouwd te zijn met Marijke Smith, die zich als vierde maker aansloot bij ons team en zorg droeg voor prachtige liedteksten.

En zo begon ons avontuur in die hete zomer van 2019. Vanuit onze verbondenheid en gezamenlijke liefde voor dit verhaal, stroomde het vanaf het begin. Hans stelde dan ook voor om de voorstelling in ons midden te leggen en te volgen waar het heen wilde. Ik weet nog dat ik dat ontzettend spannend vond en twijfelde of ik dat wel aandurfde. Maar proberen kon geen kwaad en zo spraken we eens per twee weken af in Overloon met z'n vieren voor onze "Zieltje werksessie". Hans kreeg gelijk; als vanzelf ontstond het verhaal van Zieltje en kreeg haar personage steeds meer kleur.

Op 13 september 2020 ging de voorstelling in première. Vanwege het coronavirus lagen we een tijdje stil, maar sinds juni 2021 spelen we weer en er ligt nog een mooie speellijst in het verschiet! 

Voor meer informatie over de voorstelling en het reserveren van tickets zie: www.erwaseenseenzieltje.nl

Er was eens een zieltje_flyer_A5_Voor.jp
Zieltje.jpg
bottom of page